21 Μαρ 2015

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τους συμβιβασμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει την πλήρη διαφωνία του με τους όποιους συμβιβασμούς έχει κάνει η κυβέρνηση και ουσιαστικά επαναφέρει εμμέσως την άποψη που έχουν εκφράσει ακόμα και δημόσια το προηγούμενο διάστημα πολλά στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για «στάση πληρωμών».


Λάβρος κατά των θεσμών και των δανειστών εμφανίζεται με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Μέσω της συνέντευξης του διαμηνύει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συναντήσει κανένα υπάλληλο των τεχνικών κλιμακίων.

Λέει ένα κατηγορηματικό όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, και αποφεύγει να συζητήσει τα σενάρια για νέες εκλογές και δημοψήφισμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή».

«Η Τρόικα αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα, δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι με τις λέξεις», σημειώνει ο υπουργός και αναφέρει ότι ο νέο – αποικιακός εκβιασμός που δέχεται η χώρα δεν θα περάσει.

Ο κ. Λαφαζάνης αναγνωρίζει ότι το ζήτημα τις ρευστότητας παραμένει ο βασικός «πονοκέφαλος» της κυβέρνησης, αλλά ξεκαθαρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος δεν θα κάνει πίσω στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων όσον αφορά την ενέργεια αλλά και τον ΟΣΕ.

Αναφορικά με τον ΟΣΕ ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει και να αναβαθμίσεις το σιδηροδρομικό δίκτυο προς όφελος του Ελληνικού Κράτους.

Σχετικά με την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, στην οποία ο ίδιος αντέδρασε έντονα, αναφέρει ότι «είναι απαράδεκτη» και ότι ελήφθη σε συμπαιγνία με την προηγούμενη κυβέρνηση και με πρωτοφανείς διαδικασίες απουσίας δημοσιότητας.


Ο κ. Λαφαζάνης δεσμευτικέ για την κατάργηση των αυξήσεων με ρύθμιση στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα έρθει στην βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου