21 Σεπ 2013

Το φάντασμα – όχι της όπερας – του θεάτρου που όλο κατασκευάζετε στη Ζάκυνθο

Αντιδράσεις είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο για το θέατρο από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Διονύσιο Κοντονή για τα ποσά που δαπανήθηκαν για την ανέγερση του κτιρίου που όπως ανέφερε ξεκίνησε με 3 εκ. και έφτασε 8 εκ. ευρώ.


Μάλιστα ο κ. Κοντονής αναρωτιέται πως γίνετε μια γέφυρα θα φτιαχτεί με 799 χιλιάδες ευρώ τη στιγμή που το πεζοδρόμιο του θεάτρου θα κοστίσει 900 χιλιάδες ευρώ.
Λέει λοιπόν αναφερόμενος στις υπερβολικά μεγάλες δαπάνες:

«Έχει γίνει συζήτηση για τη γέφυρα του Αγίου Χαραλάμπη ένα έργο που πρέπει να γίνει οπωσδήποτε ώστε την επόμενη τουριστική σεζόν να είμαστε έτοιμοι. Όμως ορισμένοι αντέδρασαν επειδή το ποσό των 799 χιλιάδων ευρώ που είναι για την αποκατάσταση της γέφυρας είναι υψηλό.
Αν κάνουν όμως αντιπαραβολή με την αύξηση που έγινε στο έργο του Θεάτρου -κάποιες χιλιάδες ευρώ- θα καταλάβετε τι γίνεται.
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του Θεάτρου κατά 900 χιλιάδες ευρώ για τον περιβάλλοντα χώρο και 1,3 εκ. ευρώ για τον εξοπλισμό.
Αλλά γι΄ αυτά εθελοτυφλούν και δεν μιλά κανένας.
Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει»

Επίσης είπε ότι η δημοπρασία του Θεάτρου αρχικά ήταν για 3 εκατομμύρια ευρώ μετά αυξήθηκε άλλα 2,5 εκατομμύρια ευρώ και πήγε στα 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

«Συζητήσαμε έντονα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκείνη την εποχή και ρώτησα τον εργολάβο και στους μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών αν με αυτά τα χρήματα το έργο θα ολοκληρωνόταν και το θέατρο θα το παρέδιδαν με το κλειδί στο χέρι.
Μας διαβεβαίωσαν ότι θα τελειώσει και τώρα έχουμε κι άλλη αύξηση στον προϋπολογισμό κατά 2,5 εκατομμύρια αλλά τώρα δεν μιλά κανένας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και το λέω στους πρώην συναδέλφους μου δημοτικούς συμβούλους»

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε ΕΔΩ ελεύθερα την γνώμη σου